Stranden van Chersonissos

De stranden bij Chersonissos zijn te klein voor het aantal toeristen wat hier komt en daardoor is het er erg druk, zeker in het hoogseizoen. Het zijn zandstranden met (donker)geel zand. Grote stukken van de stranden zijn bezet door ligstoelen en parasols (tegen betaling), waardoor er weinig plek overblijft om met je handdoekje op het strand te gaan liggen. Voor allerlei strandspelletjes zoals voetbal, badminton, volleybal en zo is er al helemaal geen plek meer.


Het hoofdstrand van Chersonissos                                     Strand bij hotel Creta Maris

Hoofdstrand van Chersonissos

Het belangrijkste (en drukste!) strand van de plaats ligt langs de straat "25 Martiou", begint ongeveer in het midden van het stadje en loopt door naar het oosten bijna tot Star Beach Waterpark.
De breedte varieert van zo'n 15 tot 25 meter en over vrijwel de gehele lengte zijn ligstoelen met parasols geplaatst, die tegen betaling te huren zijn. Door de ligging is dit het drukste strand van Chersonissos, zeker tijdens het hoogseizoen als het vooral bevolkt wordt door jongeren. Wil je mooie meiden met strakke borsten of snelle jongens met afgetrainde lijven bekijken, dan moet je de drukte voor lief nemen en dan zit je hier goed.

Strand bij hotel Creta Maris

Een wat breder en relatief iets rustiger strand is het strand gelegen bij hotel Creta Maris aan de westkans van Chersonissos dat uitloopt naar het oosten bijna tot aan het haventje van Chersonissos.. Hier zitten vooral hotelgasten van de luxueuze hotels Creta Maris en het daar achter gelegen all-inclusive zusje Terra Maris. Rust zul je hier ook niet vinden, wel een iets meer gemengd publiek door de aanwezigheid van meer gezinnen, stelletjes en mensen op middelbare leeftijd. Bij dit stuk strand zijn ook een aantal wateractiviteiten (tegen betaling) te doen.

Strand bij Star Beach Waterpark

Hier geldt hetzelfde als voor de andere 2 stranden: druk, druk, druk, zeker tijdens juli en augustus. Voordeel van het Star Beach strand is dat er een hoop te doen is op het park zelf: zwembaden, watersport, eten, drinken, glijbanen en nog veel meer. Lees alles hierover op de Star Beach pagina.

Andere stranden?

Kreta heeft voldoende leuke, mooie en ook rustige stranden. Vaak moet je daar wat meer moeite voor doen en er met de scooter, motor, bus, taxi of huurauto op uit trekken. Als je rust wilt, moet je stranden opzoeken die buiten de (grote) toeristische plaatsen liggen. In reisgidsen vind je vaak goede beschrijvingen van stranden en voor specifieke vragen over een strand naar jouw wens kun je terecht op het Kreta prikbord.
 

Ontwerp & realisatie: Dimi3 - Alle rechten voorbehouden - cookies & privacy