Excursies

De belangrijkste attracties van Chersonissos zijn natuurlijk zon, zee, strand, uitgaan, winkeltjes en alles wat je van een toeristische plaats op Kreta mag verwachten.
Door de vrij centrale ligging op het eiland is Chersonissos echter ook een ideale uitvalsbasis om leuke dinegn te ondernemen of mooie bezienswaardigheden te bezoeken. Hier een beknopt overzicht van wat mogelijkheden.
De meeste excursies zijn via de host of hostess van de reisorganisaties te boeken. Hiervoor kun je de mappen in hotellobby's raadplegen of de host(ess) aanspreken.
Vaak worden er na aankomst op Kreta voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd door de lokale vertegenwoordiging van de reisorganisatie. Hier krijg je naast praktische informatie ook de nodige uitleg over leuke excursies en kun je die meteen boeken na afloop van zo'n meeting.
Heb je geen zin om georganiseerd op excursie te gaan of vind je het te duur? Veel trips kun je heel eenvoudig op eigen houtje doen door middel van openbaar vervoer of een huurauto.

*** TIP TIP TIP ***
Op de website top10bezienswaardigheden.nl staat een top 10 bezienswaardigheden van Kreta.

Overzicht van excursies & bezienswaardigheden

Mountainbike
Diverse touroperators bieden een mountainbiketour aan. In de hoogseizoenmaanden is deze excursie niet aan te bevelen voor mensen met een matige conditie.

Eiland der bannelingen (Spinalonga)
Bezoek de voormalige leprakolonie van Griekenland, gelegen voor de kust van Elounda en Agios Nikolaos. Dit is ook goed op eigen houtje te doen, op de Kreta startpagina staan organisatoren van deze excursie.

Knossos
Het Minoïsche paleis van Knossos is één van de belangrijkste Minoïsche opgravingen op Kreta. Een bezoek aan Knossos is bijna een must. De georganiseerde tours combineren het vaak met een bezoek aan het nabijgelegen Archeologisch Museum van Heraklion.

Agios Nikolaos
Op een half uur rijden van Chersonissos ligt de badplaats Agios Nikolaos. Deze kleine stad wordt weleens het Saint Tropez van Kreta genoemd vanwege de gezellige jachthaven, het meer en de vele sfeervolle terrasjes die de plaats rijk is. Heerlijk om eens lekker een dagje te luieren op het terras en te genieten van de Griekse keuken.

Jeepsafari
Voor de avonturiers worden er ook op Kreta jeepsafari's georganiseerd. Lekker offroad rijden in de natuur van Kreta is een aanrader voor mensen die iets actiefs willen doen tijdens hun vakantie.

Santorini
Vanuit Heraklion (half uur van Chersonissos) en Rethymnon worden er eendaagse cruises georganiseerd naar het schilderachtige eiland Santorini. De boottocht duurt zo'n 4,5 uur, dus in totaal zit je 9 uur aan boord om 5 uur op Santorini rond te lopen. Als je de tijd hebt is het beter om een 2- of 3-daagse reis naar Santorini te boeken met verblijf in één van de sfeervolle hotelletjes op het eiland. Informeer bij je hotel of de hostess voor de mogelijkheden.

Koutouloufari, "Oud" Chersonissos en Piskopiano
Dit zijn 3 dorpen die in de bergen bij Liménas Chersonisou (wat wij Chersonissos noemen) liggen. In tegenstelling tot Chersonissos vind je hier wel authentieke taverna's, gezellige barretjes en rust. Vanuit Chersonissos is het een half uurtje lopen naar deze dorpen.

Toeristentreintje
Ook in Chersonissos vind je toeristentreintjes, die via diverse opstapplaatsen een rondrit maken door Chersonissos en de hierboven beschreven dorpen. Het staat misschien best lullig zo'n treintje, maar het is wel een ideale manier om in de eerste dagen een beetje wegwijs te raken.

Samaria kloof
Ook vanuit Chersonissos worden er excursies naar de Samariakloof georganiseerd. Vanwege de reistijd wordt meestal de kleine kloofwandeling aangeboden. Denk om goede wandelschoenen, voldoende water en comfortabele kleding.

Heraklion
De hoofdstad van Kreta was tot enkele jaren niet zo erg ingesteld op toeristen. Ingrijpende aanpassingen en verbouwingen de afgelopen jaren hebben er echter voor gezorgd dat de stad een leuke bestemming is geworden om een dagje naartoe te gaan.

Rondvaarten & zeilexcursies
Vanuit de haven van Chersonissos worden er volop rondvaarten, boottochten en zeilexcursies aangeboden. Loop de diverse standjes af om te kijken wat er allemaal aangeboden wordt. Dit kan van dag tot dag verschillend zijn. Het aanbod is groot en divers.

Lasithi Plateau
Een geweldige streek om doorheen te rijden en te genieten van het uitzicht is het Lasithi Plateau dat ten zuiden van Chersonissos ligt. Dit kan georganiseerd, maar is zeker goed te doen met een huurauto.

West-Kreta
Er worden diverse excursies naar West-Kreta aangeboden. Deze streek is zeer de moeite waard, maar vanuit Chersonissos zit je vele uren in de bus om in totaal zo'n 350 kilometer af te leggen. Een beter alternatief is om een volgende vakantie naar West-Kreta te gaan en van daaruit die streek te verkennen.

 

Ontwerp & realisatie: Dimi3 - Alle rechten voorbehouden - cookies & privacy