Star Beach Waterpark

Vrijwel iedereen die Chersonissos bezocht heeft kent het wel: Star Beach Waterpark en Star Beach Village, beide gelegen aan de oostzijde Chersonissos, direct aan de kust. Star Beach is meer dan een complex met allerlei zwembaden en waterattracties: het is een belangrijke ontmoetingsplaats voor jongeren die in Chersonissos op vakantie zijn.

Wat kun je er doen?

Je hebt er een groot aantal verschillende zwembaden natuurlijk. Voor de snelle jongens en meiden zijn er een aantal glijbanen, voor de (kleinere) kinderen is er een speciale 'kids area' met allerlei speeltoestellen, waterpaddestoelen en een babybad en voor degenen die 's avonds nog niet genoeg gedronken hebben zijn er divers bars: de main bar, de boat bar, de tropical bar en de beach bar.
Waterpret kun je ook hebben in de zee, waar allerlei wateractiviteiten georganiseerd worden zoals parasailing, water ski, jet ski en natuurlijk de onvermijdelijke banana ride!. Bij het complex vind je ook een duikcentrum, een kartbaan en je kunt er bungy jumpen of mooie oefeningen uitvoeren op de bungy trampoline.

Eten en drinken

Er zijn verspreid over het park diverse plekken waar je iets te eten kunt krijgen. Naast het hoofdrestaurant en een self service snackbar is er ook een speciale Hollandse hoek, waar je je Hollandse frikandel speciaal kunt scoren. De inwendige mens kan verder getrakteerd worden op snoep, ijs en pizza...de dagelijkse aanvulling op de schijf van vijf ;-)

Wat kost het?

De entree kost niets, nada, niente, noppes. Als je eenmaal gratis binnen bent gaat de teller wle lopen. Eten drinken en activiteiten kosten uiteraard geld, net als de ligbedjes die op het strand en de zonneweides klaar staan voor de gasten.

De 'place to be'?

Als je sommigen moet geloven moet je overdag op Starbeach zijn. Als het zwembad bij je appartement of hotel echt zwaar kut is of zelfs geheel ontbreekt dan is Sta Beach een goede plek om te vertoeven. Wat ook vaak gebeurt is dat Nederlanders die elkaar tijdens het stappen tegenkomen hier de dag daarna afspreken met elkaar.
Houd er rekening mee dat het hier in juli en augustus erg druk is. Zeker met jongere kinderen kan het dan al snel te druk zijn. Wil je de drukte ontlopen, ga dan direct om 9 uur 's morgens (als het park opengaat) en blijf totdat de jeugd hun roes uitgeslapen heeft en het park binnen komt strompelen.

Star Beach Village

Dit is een viersterrenhotel dat ligt bij Star Beach. Erg populair bij Nederlandse toeristen en daarom wordt dit hotel aangeboden bij een groot aantal Nederlandse reisorganisaties. In de beoordelingen bij Zoover.nl scoort deze accommodatie middelmatig.
 

Ontwerp & realisatie: Dimi3 - Alle rechten voorbehouden - cookies & privacy