Hotel Terra Maris in Chersonissos (5 *)

HOTEL TERRA MARIS BESTAAT NIET MEER. HET GEBOUW STAAT ER WEL, MAAR BEHOORT NIET MEER TOT DE VOORMALIGE KETEN VAN MARIS HOTELS. OF HET HOTEL NOG OPEN IS EN ONDER WELKE NAAM, IS NIET BEKEND.

Hotel Terra Maris is een luxe hotel (vijf sterren classificatie) gelegen in het westen van Chersonissos. Vanuit het hotel is er wel uitzicht op zee, maar het hotel ligt niet rechtstreeks aan zee. Tussen de zee (& strand) ligt het Creta Maris hotel, dat behoort tot dezelfde groep (Maris hotels).
Tussen beide hotels ligt een weg, die ondanks het vrij drukke verkeer niet voor geluidsoverlast zorgt. Vanuit het Terra Maris hotel heb je een voetgangersbruggetje over deze weg naar het Creta Maris hotel. Gasten van terra Maris konden ook van de faciliteiten van Creta Maris gebruik maken, inclusief het zwembad en het strand. Inmiddels behoort hotel Terra Maris niet meer tot de Maris Group waardoor de samenwerking weggevallen is.

Waarom hebben wij voor Terra Maris gekozen?
Wij houden van luxe, maar we wilden tevens niet te ver van een bruisende plaats afzitten, zonder direct zelf in de drukte te zitten. Terra Maris biedt een vijfsterrenhotel in een rustig deel van Chersonissos op zo'n 10 minuten lopen van het centrum. Hiermee voldeed het dus exact aan de eisen.
De belangrijkste reden om voor Terra Maris en niet voor Creta Maris te kiezen was vooral de uitstraling. De architectuur van Terra Maris is goed, het hotel oogt ruim en aantrekkelijk. Tevens verwachtten we dat het bij het zwembad en strand van Creta Maris (veel) drukker zou zijn. Dit vermoedne bleek juist.

Dit vonden wij van Terra Maris:

Algemene indruk hotel
Een ruim opgezet hotel dat een aangename sfeer oproept. Het begint al bij de lobby, die ruim van opzet is en waar je toch niet verdwaalt. Je merkt dat de ontwerpers geprobeerd hebben iets aparts weg te zetten en dat is ze goed gelukt. Sommige vijfsterrenhotels maken een kille indruk, maar daar is hier absoluut geen sprake van.

Personeel
Het personeel is bekwaam, vriendelijk en servicegericht. Zoals op veel plekken maken ze wel lange dagen en is de vermoeidheid soms merkbaar bij het bedienend personeel.

Animatie-team
De animatie in veel luxe hotels is beperkt tot wat stofiige optredens voor bejaarden in de avonduren of galadiners. Terra Maris heeft een animatieteam die een volledig animatieprogramma bieden.
Voor de kinderen (4 tot 12 jaar) is er overdag miniclub ('s morgens en 's middags), waarbij ze onder begeleiding knutselen, zingen, dansen, ijsjes eten en waterspelletjes doen. 's Avonds kunnen de kinderen zich uitleven tijdens de minidisco, waarbij leden van het animatie-team een half uur allerlei leuke dansen uitvoeren met de kids.
Voor volwassenen is er ook volop vermaak. Denk hierbij aan waterpolo, darts, gymnastiek, aqua gym, bingo, aerobics, spelletjes, danscompetities, wandeltochten en nog veel meer.
In de avonduren vermaakt het animatie-team haar gasten met diverse shows.

Zwembaden
Het Terra Maris hotel telt maar liefst 4 zwembaden: 1 hoofd zwembad (bij het hoofdgebouw), 1 kinderzwembad (met waterglijbanen) en 2 kleinere zwembaden tussen de bungalowkamers. De zwembaden zijn schoon en goed onderhouden.
Naast deze zwembaden kunnen gasten van Terra Maris ook gebruik maken van het zwembad van het Creta Maris hotel, dat bij het strand ligt. Dat zwembad is echter wel erg druk en daar moet je van houden...wij niet, dus.

Andere faciliteiten
Het hotel kent diverse restaurants en bars (zie eten & drinken). Daarnaast zit er onder het hotel ook ene disco die 5 dagen per week geopend is van 21:00 tot 01:00 uur.
Voor sportliefhebbers is er een tennisbaan, een minigolfbaan, een minivoetbalveldje en de mogelijkheid om mountainbikes te huren  of lenen (all-inclusive gasten).
Voor spa-liefhebbers biedt het hotel een welness-center met een fitnessruimte, sauna, hammam, jacuzzi, kapper en diverse schoonheidsbehandelingen en massages. Mocht je vergeten zijn om voor vertrek naar Kreta je bikinilijn bij te werken, dan kun je die hier laten waxen.
Op het strand worden er diverse wateractiviteiten aangeboden (meeste tegen betaling).

Eten & drinken
Ontbijt, lunch  en diner worden in het "main restaurant" in buffetvorm aangeboden. De kwaliteit van het eten is goed; het eten ziet er ook altijd netjes uit. Minpuntje ten opzichte van sommige andere all-inclusivehotels waar we geweest zijn is dat de variatie van het eten niet zo groot is, waardoor je het na een week echt wel gezien hebt.
Een mooie oplossing daarvoor is om 's avonds eens een keertje buiten het hotel te eten of om in het hotel te reserveren bij één van de drie aanwezige specialiteitenrestaurants die het hotel heeft.
Het aanbod van alcoholische en niet-alcoholische dranken is goed. De wijnkaart verschilt per restaurant en is ook goed te noemen, hoewel er wel iets meer buitenlandse wijnen op de kaart zouden mogen staan.
Verrassend is dat dit één van de weinige all-inclusive hotels is dat gewoon A-merken gedistileerd schenkt (met een enkele uitzondering).

Kamers
Als je een kamer wilt met een aparte slaapkamer dan moet je een junior-suite nemen. Deze bevinden zich in het hoofdgebouw en zijn een ideale oplossing voor mensen met kleine kinderen. De bungalowkamers hebben geen afgescheiden slaapgedeelte, ook al wekt de naam bungalowkamer wel die indruk.
De kamers zijn netjes en comfortabel. Bij all-inclusivegasten wordt de koelkast dagelijks aangevuld met water, frisdrank, bier, wijn en lokaal gedistilleerd.
Naar onze persoonlijke mening hebben we 2 minpunten ontdekt aan de kamers:
- de bedden zijn minder comfortabel dan dat je van een vijfsterrenhotel verwacht
- het schoonmaken gebeurt op het eerste gezicht goed, maar mensen die allergisch reageren op stof zullen merken dat het slechts oppervlakkig schoon is

Eindoordeel
Wat betreft prijs/kwaliteitverhouding scoort het hotel een dikke voldoende. Er zijn puntjes die voor verbetering vatbaar zijn, maar over-all biedt het hotel alles wat je nodig hebt om een aangename vakantie op Kreta te vieren.
 

Ontwerp & realisatie: Dimi3 - Alle rechten voorbehouden - cookies & privacy