Nederlandse restaurants Chersonissos en omstreken

Een lekkere frikandel speciaal, patat met saté van de haas, een balletje gehakt met pindasaus, een kroketje van Van Dobben of heerlijke pannenkoeken...sommige toeristen kunnen op vakantie niet zonder deze oer-Hollandse culinaire traktaties.

Wij hebben een aantal Nederlandse restaurants op Kreta bezocht en zetten ze hier op een rijtje:

Friet van Piet - Chersonissos
Geen restaurant, maar een snackbar gelegen in het centrum van Chersonissos. Zeer populair bij Nederlanders en al jarenlang een begrip in het dorp. Ze bezorgen ook; regelmatig zie je de scootertjes voorbij scheuren.
Lekker voor een snelle Hollandse snack of patat met mayo. Leuk detail is dat de eigenaren twee Grieken en één Nederlandse zijn.
Website van Friet van Piet

De Molen - Agios Nikolaos
Gelegen aan Dion Solomou biedt dit Hollands restaurant van eigenaren Petra en Rolf een geweldig uitzicht over Agios Nikolaos. Alleen daarom al een reden om hier te gaan eten. Opvallend vonden wij de prijzen op de voornamelijk Nederlandse kaart. We dachten dat de prijzen nog in Oerhollandse guldens vermeld stonden, zo laag waren de prijzen. Het bleken toch euro's te zijn waardoor we met een goedgevulde maag en een niet te lege beurs dit gezellige restaurant weer verlieten.

Leidseplein - Chersonissos
Dit restaurant zit aan de hoofdstraat, in het oostelijke deel van Chersonissos in de richting van Malia en Star Beach. Sinds 1999 open en niet meer weg te denken uit Chersonissos.
Kwalitatief één van de betere Hollandse restaurants op Kreta.
Website van Leidseplein

Er zijn meer Hollandse restaurants op Kreta, maar die zijn (nog) niet door ons bezocht. Daarom kunnen we daar niets over schrijven.
 

Ontwerp & realisatie: Dimi3 - Alle rechten voorbehouden - cookies & privacy