Over Chersonissos...

Landenportal.nl schrijft:
"Chersonissos (Liménas Chersonísou) is de belangrijkste en drukste toeristische bestemming op het Griekse eiland Kreta. De plaats Chersonissos ligt in het noorden van Kreta en grenst inmiddels bijna aan de plaatsen Stalida en Malia. Naast de families en oudere stelletjes komen hier vooral jongeren om te genieten van het rijke uitgaansleven. In het centrum van Chersonissos vind je volop clubs, bars en restaurants. Ook tref je er een aantal Nederlandse bars en eetgelegenheden aan.
Verder heeft Chersonissos één van de beste stranden van Kreta. Helaas is het strand in het hoogseizoen eigenlijk iets te klein en is het er al snel te druk."

Griekenland.net schrijft:
"Een zeer levendige badplaats. Het is de populairste badplaats op Kreta met veel uitgaansmogelijkheden. De Boulevard heeft veel restaurants, discobars en terrassen. De stranden zijn veelal klein en smal. Veelbezochte stranden zijn: het Chersonissos-strand en de strandjes bij Starbeach. Verder landinwaarts Aqua Splash waterpark met glijbanen en zwembaden. Dagelijks kun je boottochten maken vanuit de haven naar de eiland Dia.
In het centrum vindt u meer dan 75 bars (4 Nederlandse), 6 discotheken, meer dan 10 discobars, meer dan 100 eetgelegenheden (2 Nederlandse snackbars) en mogelijkheden om geld te pinnen."

Kreta.nl schrijft:
"Door de enorme aantallen discotheken, pubs en bars is Chersonissos the place to be voor de jongere vakantieganger. Je kunt uitgaan totdat je erbij neervalt in Chersonissos. In Chersonissos heb je een aantal hele leuke discotheken."

Chersonissos.nl schrijft:
"Het walhalla voor de jongere toerist onder ons. Deze toeristische badplaats aan de Noordkust van Kreta wordt eigenlijk Limin(haven) Chersonisou genoemd. Maar is beter bekend als Chersonissos. Dit "dorp" ligt 25 km. ten oosten van Iraklion en is een van de grootste toeristencentra van Kreta. Het echte dorpje Chersonissos ligt overigens een stuk landinwaarts. Vroeger was Limin Chersonisou een rustig en romantisch vissersdorpje, tegenwoordig is het een badplaats vol hotels, appartementen, winkeltjes, eethuisjes en disco's langs een smal zandstrand. Het strand ten westen van de vissershaven voor de grote hotels is altijd erg druk, er is van alles te huren om de waterpret te verhogen, zoals surfplanken en waterscooters. Het oostelijk gelegen strand is nogal smal."

Wikipedia schrijft:
"Chersonissos is een plaats in Noord-Kreta, aan de Middellandse Zee. De plaats ligt ongeveer 25 kilometer ten oosten van Heraklion en ten westen van Agios Nikolaos. Wat doorgaans Chersonissos genoemd wordt, is eigenlijk de haven ervan.
De plaats is zeer toeristisch. Aan het begin ervan zijn er kleine sportveldjes waarop ook voor kinderen veel te doen valt. In de hoofdstraat bevinden zich veel souvenirwinkeltjes, andere winkeltjes en restaurantjes, ook aan zee. Het is ook ingesteld op het nachtleven, met bijvoorbeeld disco's. Men kan in de hoofdstraat bij de zee op een toeristisch treintje stappen, dat ook door de omgeving van Chersonissos rijdt.
Mensen die vakantie vieren om uit te rusten en te zonnen kunnen in Chersonissos goed terecht, want het heeft een mooi strand, maar vanuit deze plaats kunnen natuurlijk ook excursies naar andere plekken op het eiland worden gemaakt, of zelfs naar andere eilanden.Zoals elders op Kreta leeft de bevolking behalve van het toerisme ook van de landbouw. In het najaar, wanneer de meeste toeristen vertrokken zijn, werken veel mensen die in de toeristenbranche werken, in de landbouw in verband met de oogst."

Ontwerp & realisatie: Dimi3 - Alle rechten voorbehouden - cookies & privacy