Winkelen in Chersonissos

De winkels in Chersonissos richten zich vrijwel alleen maar op toeristen. "Normale" winkels zie je er vrijwel niet en als ze er al zijn dan liggen ze vooral buiten het centrum van Chersonissos.
Wat vind je wel in Chersonissos? Eigenlijk 3 types winkels: supermarkten met een meestal beperkt assortiment, winkels met allerlei soorten souvenirs en spullen voor aan het zwembad, strand etc, en als laatste modewinkels met allerlei namaak artikelen van grote merken.

'Merkartikelen'

Je wordt er als het ware mee doodgegooid in Chersonissos: Dolce & Gabbana, Louis Vuitton, Prada, Lacoste, Gucci, Burberry, Versace....noem maar op. Op het eerste gezicht zien de polo's van Lacoste en de jeans van Dolce & Gabbana er redelijk uit, maar de echte kenner ziet in één oogopslag dat het hier gaat om namaakartikelen van deze grote merken. Mocht je denken dat het wel om originele merkartikelen gaat: NEE! Ga maar eens in Athene kijken, waar veel grote merken wel echt te krijgen zijn en dan zie je dat de meeste merkproducten (jeans, polo's, jassen, tassen, zonnebrillen, riemen, shirts etc.) in Griekenland juist iets duurder zijn dan in Nederland.
Je zou ook misleidt kunnen worden door het idee dat namaakproducten niet gewoon open en bloot in winkels binnen de Europese Unie verkocht zouden worden....weer mis!
Het aanbieden van namaakspul is in Griekenland evengoed big business. Dit soort praktijken komen niet alleen in Roemernië, Bulgarije of Turkije voor, maar ook op Kreta en andere vakantie-eilanden.
Mocht je besluiten om dit soort spul te kopen en mee te nemen naar Nederland, vergeet dan niet dat de invoer en handel van merkvervalsingen in Nederland verboden is. Op dit moment wordt beperkte invoer (ik geloof maximaal 3 stuks) voor eigen gebruik nog gedoogd op Schiphol.
Vergeet overigens ook niet dat een hoop kenners zo zien dat je bijvoorbeeld een namaak polo van Lacoste draagt in plaats van een echte (zeker als de krokodil te groot is of het om een kleur gaat die bij Lacoste niet bestaat).
Op die manier ben je niet alleen goedkoop uit, maar zie je er ook goedkoop uit ;-)

Souveniers

In een toeristische plaats zoals deze vind je volop winkels met allerlei souvenirs. De grappige T-shirts, badlakens en allerlei prullaria worden hier tegen relatief lage prijzen aan de toeristen verpatst. Wil je iets echt Kretens meenemen als souvenir, neem dan olijfolie van Kreta mee of een lekkere fles raki.

Supermarkten

Broodje eten in een restaurant te duur, wil je de minibar vullen met eigen blikjes drinken of heb je trek in een zak chips voor aan het strand? Er zitten verspreid over Chersonissos diverse supermarkten die voorzien in deze basisbehoeften. Ook vind je er babyvoeding, luiers, tandpasta, deodorant, ansichtkaarten, kranten, zonnebrandmiddel en andere hoognodige producten.
 

Ontwerp & realisatie: Dimi3 - Alle rechten voorbehouden - cookies & privacy